Avantajele folosirii unui purificator de apa

Avand in vedere ca apa este un element strict indispensabil vietii, este de dorit sa dispunem de  apa de buna calitate pentru baut si gatit. Utilizarea unui purificator de apa constituie o alternativa mai avantajoasa fata de folosirea apei imbuteliate, atat din punct de vedere personal cat si al protectiei mediului inconjurator.

  • Este foarte practic, scutindu-ne de corvoada caratului apei imbuteliate si de timpul pierdut pentru aceasta activitate si a situatiilor neplacute cand provizia se termina neasteptat, in plus scapam de grija pet-urilor pline sau goale, de banii cheltuiti pentru ambalaje; de asemenea reducem poluarea mediului cu aceste ambalaje.
  • Un alt avantaj il constituie faptul ca apa provenita de la purificator este proaspata si in cantitate nelimitata, pe cand in cazul celei imbuteliate nu exista intotdeuna garantia pastrarii ei la loc intunecat si racoros, situatie in care sticla tip pet devine nociva. De asemenea, apa din pet-uri trebuie consumata repede dupa desigilare, deorece expunerea ei la aer duce la degradarea calitatii ei.
  • Din punct de vedere al costurilor, acestea nu sunt mari, amortizarea investitiei initiale se realizeaza destul de repede, iar durata de viata a filtrelor este mare.
  • In cazul apei imbuteliate intervin multe alte produse si servicii pe care le putem evita prin folosirea purificatoarelor de apa: ambalajul, eticheta, manipularea si transportul, depozitarea, vanzarea si intermediarii.
    O adevarata revelatie avem in momentul schimbarii setului de filtre atunci cand constatam ce reziduuri au ramas pe acestea in loc sa ajunga in farfurie sau pahar.

Putem lua in calcul si alte alternative, dar fiecare are neajunsuri:

  • Folosirea apei fierte este nerecomandata, deorece prin evaporare are loc o concentrare a sedimentelor, majoritatea bacteriilor si virusilor ramanand neafectati de procesul de fierbere, in schimb gustul apei se modifica in mod neplacut.
  • Alta varianta ar fi consumul apei minerale, dar si aceasta este o alternativa nerecomandata pe termen lung, deoarece ar duce la o acumulare de minerale in exces in organism, cel mai adesea in rinichi sau articulatii.